Sunday, November 6, 2011

Changed - Hyuna nop nop nop

| | 0 budak manis :)
Assalamualaikum,



Tadi pukul 11 a.m ,hang out dngan kwan lamer.. =.=' nothing special ~ sbb purse ummi hilang and than I left my phone at my friend's house
From here korang bleh tahu yang saya ada daya ingata yang agak teruk sbb terlalu menghadap screen laptop nih..*pfftt
Through my  hypothesis * bajet ahli falsafah sains* setelah berbulan bulan tak jumpa dengan kawan satu sekolah rendah dulu
They all have change much..yer larhh bila dah meningkat REMAJA *uerk* pemakaian sorang2 agak lain kan..
Daripada freehair ke bertudung dengan stylo nya..
daripada t-shirt/seluar track ke blouse/legging/skirt/skinny
Daripada natural face dah pandai colet2 lipstick/bedak/celak/blusher
Daripada selipar jepun/sandal laki/kasut ke wedge eh??/high heels/sandal tali tali tuuuu
Daripada henset sabun ke henset touchskrin *haha

arhh semua lah bertukar..

Sometimes baru ummi perasan "lawa jugak kawan2 aku ni erhh..conteng2 muka sana sini...kepit brooch sana sini..kasut lit lat lit lat sini...xsangka, haha xD"
lepas tu tengok diri sendiri pulak.. "urk FAILED!!"
BAH!! style ummi klau keluar k bandar jeans + tudung ariani/bawal + sandal nike nk hancus tu/kasut + kadang2 bawak beg  = itulah saya

okeyh klau pasal muka2 nih.. Ummi just pakai bedak debu kezen ummi yang 3 bulan punya tuu...haha bedak Baby Jhonson *ufufufu wangi sangatt.. and than Done!! ( Ummi start pkai bedak tahun lepas..don't know why?? urmm maybe time tu muka berminyak sangat)

I'm really lack about fashion. Pernah tengok Yuna,Hana Tajima apa tu kan melaram habis habisan... Pernah tengok senior,nenek,sepupu even kawan sendiri melawa habis habisan.. but I just don't know to start where! Okeyh one more, klau ummi cuba tukar imej pemakaian ummi, I bet my abe will laugh at me gila gila.. Bayangkan haritu and also today I've lost my tudung ariani dan terpaksa memakai shawl.
Korang tahu dia panggil ummi ape? kepala guni!!
TT.TT  hah~ nvm

tapi rasanya I don't need those stuff yang boleh mencatikkan ummi..
cause I think I've enough.. Allah s.w.t dah bagi apa yang ptt ummi ada buat masa skang nih
lgpun I'm still kanak kanak yang riang so, tak perlulah benda benda camtu kann..*sedapkan hati*
Munking tak sampai seru lg..haha

tp kann kadang2 my mama pun penah ckap mcam nih
" Kakak nih nak jadi jate ko pue heh, *sambil duk kacing kan tudung aku* KIto nih nk janguk/melawa *uwekk* bukannya nak glenya tp gakk nk nmpak comey...hih"
lalalallalala for me its still glenya..haha

The conclusion is harinih walaupun agak letih dari stesen bas ke 7Eleven hokeyh..
Naik bukit,turun bukit..Naik Tangga turun tangga...Lintas jalan mcam katak nak kena lenyek..
dengan keadaan berpuasanya. Still puas hati sebab dapat jumpa Aina(mc'na) and Eqah :) The close friend yang masih kamcing dengan ummi..

And last not least saya xpulang dengan tangan yang kosong terkedek kedek hokey...



Komik nh lukisan dia nak sama dengan komik Yomogi tp pelukis dia Arai kiyoko kan??
Citer dia pasal sorang budak pompuan nih ad boyfriend yang agak lurus (bedu) tak pandai sms,kuat makan dan terlalu jujur
Pertemuan diorang mula2 pun sbb lelaki tu terliur dengan ikat rambut si pompuan tu..nmak cam coklat..
urhh selanjutnya korang beli sendiri lah erkk...
terjoget joget dohh bleh beli komik?? you know sejak2 tak stay dekat asrama duit agak pokai and than komik dah tudak bertamabah..
takpe2 takde rezeki lagi..tp ummi harap one day I can stop of this unhealthy hobby..sbb ianya agak membazir
oh guys I just realize it..bhaha
dah3 bye

0 budak manis :):

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance